Italiensk Köpeprocessen

Vi hjälper dig genom varje steg i processen, så du behöver aldrig sköta något själv och vi är här för att göra det så smärtfritt och roligt som möjligt. När du hittat en egendom som du vill köpa ger följande en sammanfattning av vad du kan förvänta dig, när det gäller det juridiska.

Köperbjudande

När en muntlig överenskommelse om priset har uppnåtts är det första steget i förhandlingen att skriftligt, formalisera köperbjudandet. Magic Marche hanterar detta åt dig.

Preliminärt kontrakt (Compromesso)

Nästa steg är det preliminära försäljningsavtalet (Compromesso). I detta dokument enas de berörda parterna skriftligen om formaliteterna vid försäljningen. Det innehåller exakta detaljer om det du köper, inklusive uppgifterna i regionens Catasto, det italienska "markregistret", datumet då färdigställandet (il Rogito / L'Atto - båda dessa ord används men betyder samma sak) ska undertecknas samt namnet på den italienska notarien som verkställer handlingen. I detta skede betalas 20% av hela inköpspriset som din handpenning.

Slutförandet (il Rogito / L'Atto)

Slutförandet sker när fastighetens lagfart överförs från säljaren till köparen via ett offentligt dokument undertecknat framför en notarie. Nu måste köparen betala den resterande summan av fastighetens pris, plus skatter och notariens avgifter.

När transaktionen är klar registrerar notarien den nya lagfarten inom tjugoen dagar och du kommer då att få en kopia av dokumentet. Om du har tagit ett bostadslån kommer även det att registreras.

Tänker du sälja?

Magic Marche har en omfattande databas med fastigheter till salu samt seriösa köpare. Tryck på ”Kontakta oss” och skicka ett e-postmeddelande så om du vill att vi ska titta på din fastighet. Dina uppgifter förblir konfidentiella. Vi kommer att kontakta dig för att diskutera hur Magic Marche kan hjälpa dig med försäljningen.

Om du istället vill kontakta oss på telefon ring +39 331 381 9509.